DISTRIBUIȚI
© Bloomberg

Tokyo a înregistrat sâmbătă al patrulea număr record de infecții zilnice cu COVID-19, depășind 10.000, în timp ce Japonia a depășit pentru prima dată 50.000 de cazuri, în condițiile în care varianta Omicron continuă să se răspândească rapid, relatează Reuters, informează mediafax.

Capitala a înregistrat 11.227 de cazuri noi de coronavirus, a anunțat guvernul local, la o zi după ce a restabilit restricțiile privind mobilitatea și activitatea comercială până la 13 februarie.


Citește și : SUA nu au în vedere organizarea unei evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina

Numărul de cazuri de la Tokyo, depășind cele 9.699 de cazuri de vineri, a fost mai mult decât dublu față de cele 4.561 înregistrate cu o săptămână înainte.

Trei persoane din Tokyo au murit din cauza COVID-19 și 12 erau în stare gravă sâmbătă, a declarat guvernul din Tokyo.

Aproximativ 34,3% din paturile de spital din capitală erau folosite de pacienții cu coronavirus. O creștere a ratei de ocupare la 50% ar justifica instituirea stării de urgență cu restricții mai severe, au declarat oficialii locali.

Prefectura Osaka a anunțat 7.375 de infecții, al doilea record consecutiv, și două decese.

Citește și : Joe Biden şi Kamala Harris promit să apere dreptul la avort

Infecțiile la nivel național au totalizat cel puțin 50.200, în condițiile în care aproape 30 dintre cele 47 de prefecturi din Japonia au stabilit recorduri, a raportat radioul FNN.

Începând de vineri, 78,7% din populația Japoniei a fost vaccinată complet, dar doar 1,5% a primit o injecție de rapel.

Ministerul Sănătății a aprobat vineri utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, într-un efort de a crește rata de vaccinare.