DISTRIBUIȚI
cnn

Echipele de salvare din Japonia au continuat vineri căutarea a 127 de persoane după ploile torenţiale care s-au abătut asupra a jumătate de ţară şi care s-au soldat cu peste 200 de morţi, relatează EFE, potrivit agerpres.

Este vorba de 28 de persoane date oficial dispărute şi de alte 99 care încă nu au putut să fie localizate, deşi deocamdată nu au fost incluse în grupul celor dispăruţi, a declarat vineri la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al executivului, Yoshihide Suga, care a cifrat numărul persoanelor decedate la 204.


Citește și : Cea mai acută criză a apei din istoria Indiei: Femeile parcurg kilometri întregi pentru a procura apă

Dintre acestea, peste 70 % aveau vârste de peste 60 de ani, potrivit mass-media locale.

Aproximativ 73.000 de efective ale Forţelor de Autoapărare (armată), poliţiei şi pompierilor participă la operaţiunile de căutare, pentru care au fost alocate vineri 81 de elicoptere, potrivit Suga.

Agenţia meteorologică japoneză (JMA) prognozează că temperaturile vor depăşi peste 30 de grade Celsius în următoarele zile în multe din zonele sinistrate, fapt ce face să crească îngrijorarea faţă de posibile valuri de caniculă şi de răspândire a bolilor infecţioase între sinistraţi.

Aproximativ 207.000 de locuinţe sunt în continuare lipsite de apă, deşi furnizarea de curent electric şi de gaz a fost restabilită, potrivit postului de televiziune NHK.

Citește și : Protestatarii anti-Trump au lansat pe cerul Londrei un uriaş balon portocaliu

Precipitaţiile record din arhipelagul japonez care au căzut în mai multe zone ale ţării au făcut să crească în 11 zile de patru ori volumul total al ploilor înregistrate în luna iulie, fapt ce a provocat inundaţii, alunecări de teren şi a afectat mii de locuinţe izolând numeroase localităţi.