DISTRIBUIȚI
Twitter

Japonezul bănuit de incendierea deliberată a unui studio de animaţie din Kyoto, soldată cu 36 de morţi, a fost arestat miercuri după ce a petrecut 10 luni în spital pentru tratament, informează Kyodo şi Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia niponă a emis mandatul de arestare pentru Shinji Aoba imediat după incendiul din iulie anul trecut, dar nu l-a putut interoga întrucât şi el a suferit arsuri grave.


Vezi şi: A INTRAT cu maşina în pietoni şi a fugit de la locul faptei – VIDEO

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost arestat miercuri la spitalul din Kyoto unde era internat şi a fost transferat la sediul poliţiei pentru a fi interogat oficial. Aoba nu se poate deplasa singur din cauza leziunilor suferite, a precizat un responsabil al poliţiei. Poliţia a asigurat însă că starea lui Aoba este suficient de stabilă în momentul de faţă pentru a suporta detenţia şi că există facilităţi medicale la secţie.

În incendiul de la Kyoto Animation şi-au găsit moartea 36 de oameni şi alţi 33 au fost răniţi, victimele fiind cea mai mare parte tineri artişti. Tragedia i-a şocat pe fanii animaţiei de pe întregul glob şi lideri de pe plan internaţional din diverse domenii şi-au exprimat consternarea, între care premierul canadian Justin Trudeau şi directorul Apple Tim Cook.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, Aoba a turnat benzină în interiorul clădirii şi i-a dat foc, omorând 22 de femei şi 14 bărbaţi care se aflau înăuntru. El este bănuit de asemenea de tentativă de asasinare a altor 34 de oameni.

Media a relatat la acea vreme că motivul invocat de Aoba în faţa poliţiştilor a fost că studioul respectiv îi copiase un roman.

Citeşte şi: Trump acuză Twitter că ‘se amestecă’ în alegerile din SUA

Kyoto Animation a transmis într-un comunicat că se aşteaptă ca suspectul să primească sancţiunea maximă prevăzută de lege. „Nu mai avem nimic altceva de spus în privinţa lui. Colegii noştri care au murit nu se vor mai întoarce niciodată şi rănile noastre nu se vor vindeca niciodată”, se arată în comunicat.

Kyoto Animation este binecunoscut în Japonia, dar şi în străinătate pentru serialele şi filmele pe care le produce.