DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile nipone au avertizat vineri în legătură cu noi ploi torenţiale care sunt prognozate în zonele din estul şi nord-estul Japoniei, grav afectate de trecerea taifunului Hagibis, relatează dpa, potrivit agerpres.

Autorităţile au avertizat cu privire la alunecări de noroi, inundaţii şi valuri puternice în regiunile distruse în urma trecerii, la sfârşitul săptămânii trecute, a taifunului Hagibis, regiuni unde au loc în continuare operaţiuni de căutare şi salvare.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit Japonia în zeci de ani, a afectat grav zone centrale, estice şi nord-estice ale ţării, soldându-se cu 78 de morţi şi 10 dispăruţi, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo. Circa 4.000 de persoane se află în continuare în adăposturi, în timp ce aproximativ 97.000 de gospodării nu au încă alimentare cu apă.

Guvernul a anunţat miercuri că va aloca 710 milioane de yeni (6,5 milioane de dolari) pentru refacerea zonelor afectate de trecerea taifunului.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

Totodată, guvernul a decis să amâne pentru data de 10 noiembrie parada de întronare a împăratului Naruhito, care era programată să aibă loc la Tokyo pe 22 octombrie. Guvernul nipon a reprogramat acest eveniment pentru a putea să îşi concentreze eforturile pe operaţiunile de reconstrucţie a ţării, grav afectată de taifunul Hagibis. În schimb, ceremonia şi banchetul de întronare, programate tot pe 22 octombrie, vor avea loc conform planurilor iniţiale.