DISTRIBUIȚI
skaties.lv

Preşedintele Letoniei, Raimonds Vejonis, l-a desemnat miercuri pe Janis Bordans, membru al Noului Partid Conservator, în funcţia de prim-ministru al acestei ţări baltice, el trebuind ca până pe 21 noiembrie să încerce formarea unui guvern în urma alegerilor din octombrie din care a rezultat un parlament extrem de fragmentat, în care sunt reprezentate şapte partide, transmite Reuters, conform agerpres.

”Îl invit pe Janis Bordans să formeze un nou guvern”, a declarat preşedintele leton Raimonds Vejonis.


Citeşte şi: Democraţii preiau controlul în Camera Reprezentanţilor, dar republicanii îşi păstrează majoritatea în Senatul american

Avocat şi fost ministru al justiţiei, Bordans a promovat în campania electorală a Noului Partid Conservator o agendă concentrată pe combaterea corupţiei.

”Statul de drept va fi o prioritate”, a promis Janis Bordans, la scurt timp după nominalizarea sa.

Citeşte şi: SUA: Femeile au fost decisive pentru victoriile democraţilor pentru Camera Reprezentanţilor

El a menţionat că noul guvern va reuni miniştri din cinci partide şi nu va include formaţiunile pro-ruse Armonia şi Uniunea Verzilor şi a Fermierilor.

În alegerile parlamentare din 6 octombrie, electoratul leton a penalizat fosta coaliţie de centru-dreapta formată din trei partide, care au strâns împreună la acest scrutin doar 40% din voturi.