DISTRIBUIȚI
Page Six

Actriţa Jane Fonda a protestat, pentru a cincea săptămână consecutiv, în faţa Capitoliului, însă, spre deosebire de primele zile de vineri ale campaniei ei, acum a evitat să fie arestată, scrie news.ro .

Protestul de vineri a început în faţa clădirii Capitoliului şi s-a încheiat la porţile Casei Albe.


Citește și : Un jihadist de origine cecenă a fost condamnat la zece ani de închisoare în Franţa

Jane Fonda, care a fost însoţită, între alţii, de antreprenorii activişti Ben Cohen şi Jerry Greenfield, a plecat mai devreme. „Jane Fonda a plecat acum, dar i-a îmbrăţişat pe Ben şi Jerry înainte de asta”, a scris pe Twitter reporterul Ted Johnson aflat la faţa locului, citat de The Hollywood Reporter.

Legat de plecarea ei înainte de încheierea marşului este speculat că, în cazul în care ar fi fost arestată, ar fi petrecut mai mult timp în închisoare, după ce a fost acuzată de mai multe infracţiuni într-un timp scurt.

Săptămâna trecută a petrecut noaptea în închisoare după a patra arestare. Este posibil ca data următoare să petreacă săptămâni.

Marşul de vineri al lui Fonda a adunat mai mulţi adepţi, majoritatea alăturându-se în drumul spre Casa Albă.

Fonda a fost recent acuzată de obstrucţie, adunare şi incomodare. Prima dată în campania ei a fost arestată pe 11 octombrie.

În urmă cu o săptămână, a fost ridicată de poliţie împreună cu actriţele Rosanna Arquette şi Catherine Keener şi câţiva alţi demonstranţi.

Citește și : Patru morţi după trecerea taifunului Nakri în nordul Filipinelor

Săptămâna de dinainte, l-a avut alături pe actorul Ted Danson, iar înainte de aceasta, pe actorul Sam Waterston, cu care joacă în „Frankie & Grace” şi „News Room”.

În vârstă de 81 de ani, starul de la Hollywood, cunoscut pentru actiunile activiste încă din anii 1970, a început în luna septembrie campania „Fire Drill Fridays”. Astfel că, în fiecare zi de vineri, ea a prostestat la Capitoliu faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. Campania continuă.