DISTRIBUIȚI
Page Six

Actriţa americană Jane Fonda a fost arestată vineri la Washingon D.C., în faţa Capitoliului, în timpul unui protest împotriva încălzirii globale, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

”Astăzi (vineri – n.r.), poliţia Capitolului SUA a arestat 16 persoane pentru că au participat la o demonstraţie ilegală în zona aripii de est a Capitoliului SUA”, a menţionat într-un e-mail directorul de comunicare al Poliţiei Capitoliului, Eva Malecki, care a precizat că cei arestaţi au fost acuzaţi de obstrucţionare.


Citește și : Thomas Cook a primit o ofertă non-angajantă pentru operaţiunile sale din Europa de Nord

Mike Valerio, reporter la postul tv WUSA din Washington, D.C., a postat un video pe Twitter în care se vede cum actriţa, în vârstă de 82 de ani, îmbrăcată în roşu, este încătuşată pe treptele Capitoliului şi escortată de autorităţi. Un grup mic de persoane aplauda.

Fonda s-a mutat recent din Los Angeles la Washington D.C., pentru patru luni, pentru a se alătura mişcării împotriva schimbărilor climatice. Actriţa este cunoscută pentru activismul ei politic. Fonda a participat la mişcarea pentru drepturile civile din anii 1960 şi a fost o oponentă vocală şi controversată a războiului din Vietnam.

La începutul anilor 1970, Fonda a fost arestată pe aeroportul din Cleveland sub suspiciunea de trafic de droguri. Testele de laborator au confirmat ulterior că pastilele pe care le avea asupra ei erau vitamine. Acum, actriţa mărturiseşte că nu se teme să ajungă din nou la închisoare. „Am 82 de ani, am mai fost arestată. Adică vreau să spun că nu pot fi atacată mai rău decât am fost până acum. Deci ce-mi poate face (preşedintele american Donald) Trump? Nu am nimic de pierdut”, a declarat ea într-un interviu.

Citește și : VIDEO – Un pod de pe o autostradă s-a prăbușit în China; trei morţi şi doi răniţi