DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia franceză a dispersat marţi dimineaţă sute de demonstranţi pro-independenţă catalani care blocau de aproape 24 de ore o autostradă ce face legătura între regiunea Catalonia şi Franţa, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Forţele de ordine de pe partea franceză a punctului de trecere a frontierei de la La Jonquera i-au împins pe protestatari către partea spaniolă şi au eliberat autostrada AP-7 de blocurile de beton care o blocau.


Citește și: Un fost șef de stat negociază o întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski

Catalonia este scena unor proteste de amploare după ce, la jumătatea lunii octombrie, nouă foşti lideri ai regiunii au fost condamnaţi la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017.

Întrebat cum ar trebui să procedeze poliţia catalană cu demonstranţii respinşi la graniţă de forţele de ordine franceze, liderul executivului catalan, Quim Torra, a subliniat că nu există motive pentru punerea sub acuzare a manifestanţilor.

Citește și: Un submarin american dispărut în 1944, GĂSIT pe coasta niponă

”Cerem ca această operaţiune să se desfăşoare cu grijă sporită, astfel încât nimeni să nu fie rănit”, a declarat Torra pentru Radio Catalunya.