DISTRIBUIȚI
National Security Advisor Jake Sullivan answers questions during the daily media briefing at the White House in Washington, U.S., May 18, 2022. REUTERS/Evelyn Hockstein

SUA încearcă să-şi aprofundeze parteneriatul economic cu Taiwanul, inclusiv în chestiuni high-tech, a declarat, duminică, consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, la bordul avionului prezidenţial american care se îndrepta spre Japonia, potrivit agerpres

Cu prilejul primei sale vizite în Japonia de la începutul mandatului, Biden va participa la un summit al Alianţei QUAD, cu prilejul căruia se va întâlni cu liderii Japoniei, Indiei şi Australiei. Chestiunile de securitate regională vor ocupa un loc de prim-plan în agendă.


Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

„Nu vrem să vedem schimbări unilaterale la status quo şi cu siguranţă nu vrem să vedem o agresiune militară. Şi vrem ca acest mesaj să vină nu doar de la noi, ci de la mai mulţi aliaţi şi parteneri, atât în regiune cât şi dincolo de ea”, le-a spus Sullivan jurnaliştilor aflaţi la bordul Air Force One.

„Încercăm să aprofundăm parteneriatul cu Taiwanul, inclusiv în chestiuni high tech, inclusiv în ceea ce priveşte semiconductorii şi lanţurile de aprovizionare”, a adăugat el.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie