DISTRIBUIȚI
REUTERS

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de tranziţie menită să scoată Jakarta din carantină, în timp ce propagarea coronavirusului continuă în această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Guvernul de la Jakarta a anunţat joi o relaxare progresivă a carantinei parţiale impuse în această aglomerare urbană de 30 de milioane de locuitori, cu redeschiderea locurilor de cult vineri, apoi a întreprinderilor neesenţiale, restaurantelor şi centrelor comerciale în următoarele săptămâni.


Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

Pentru rugăciunea de vineri, enoriaşii şi-au adus propriile covoraşe de rugăciune şi au trebuit să respecte regulile de distanţare fizică, în timp ce moscheile au fost autorizate să-şi utilizeze doar jumătate din capacitate.

Chiar dacă moscheile au rămas deschise în alte regiuni ale acestui arhipelag din Asia de Sud-Est cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, este pentru prima dată după mai multe luni când locuitorii din centrul Jakartei au putut asista la rugăciunea de vineri la moschee.

Cu toate acestea, rugăciunile au fost scurtate pentru a diminua riscurile de propagare a virusului.

Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

Indonezia a înregistrat oficial mai mult de 29.000 de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus şi 1.770 de decese legate de COVID-19. Însă, deşi răspândirea virusului a încetinit în Jakarta, el continuă să se propage în restul ţării, în special în al doilea oraş ca mărime al Indoneziei, Surabaya.

Statisticile oficiale sunt considerate mult subevaluate în această ţară cu peste 260 de milioane de locuitori, unde rata de testare este una dintre cele mai scăzute din lume.