DISTRIBUIȚI
brasil247.com

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, în carantină de o săptămână după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat luni că va fi supus unui nou test şi că este nerăbdător să îşi reia activităţile normale, relatează AFP, potrivit agerpres.

El a făcut această declaraţie într-un interviu telefonic la postul de televiziune CNN Brasil de la reşedinţa sa oficială din Brasilia, Palatul Alvorada, unde este în carantină.


Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

Potrivit AFP, preşedintele de extremă-dreapta a spus că urmează să fie supus marţi unui nou test PCR. „Aştept rezultatul cu nerăbdare pentru că nu mai suport această rutină de a rămâne în casă. E oribil”, a declarat el.

Liderul brazilian a pozat pentru presă hrănind păsări emu în faţa palatului, cu mască pe faţă.

În vârstă de 65 de ani, Bolsonaro relativizează de la începutul crizei sanitare gravitatea pandemiei şi s-a declarat împotriva măsurilor de izolare luate de guvernatorii statelor braziliene, insistând pe necesitatea de a nu bloca economia naţională.

El a declarat în interviul de luni că se simte „foarte bine”, că nu a avut febră sau probleme respiratorii şi că nici nu şi-a pierdut gustul, unul din simptomele clasice ale COVID-19.

Marţi, „dacă totul va merge bine, mă voi întoarce la muncă. Bineînţeles, dacă nu va fi aşa, voi mai aştepta câteva zile”, a spus Bolsonaro.

„În rest, totul e bine, lucrăm tot timpul prin videconferinţă şi facem tot ce este posibil pentru ca lucrurile să se acumuleze cât timp sunt la Alvorada”, a mai declarat el.

Joia trecută, Bolsonaro a declarat în live-ul său săptămânal de pe Facebook că după ce s-a simţit rău a început să ia aproape zilnic un comprimat de hidroxiclorochină, un medicament controversat.

„Mă simt foarte bine, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus el.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

Folosită de decenii împotriva paludismului, hidroxiclorochina este utilizată în multe ţări pentru a combate COVID-19. Însă eficacitatea sa nu a fost dovedită oficial, iar această chestiune divizează profund comunitatea ştiinţifică mondială.

După SUA, Brazilia este a doua ţară în privinţa cazurilor de contaminare şi de decese legate de COVID-19.

Brazilia avea luni 1.884.967 de cazuri şi 72.833 de decese. Datele au incluse şi cele 20.286 de noi cazuri şi 733 de noi decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore.