DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat luni că va fi supus în septembrie unei intervenţii chirurgicale pentru extracţia unui calcul renal, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Bolsonaro, 65 de ani, s-a confruntat deja cu mai multe probleme de sănătate, pe lângă contaminarea sa cu noul tip de coronavirus, probleme ce au necesitat patru operaţii în urma atentatului cu cuţit a cărui victimă a fost în 2018, în timpul campaniei sale electorale.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

„Am simţit o durere şi am fost supus unei examinări. Însă eu mă simt bine. Probabil, are legătură cu vârsta”, a explicat preşedintele brazilian la CNN Brasil.

Bolsonaro a anunţat la începutul lui iulie că a fost contaminat cu noul tip de coronavirus, înainte de a da asigurări în august că s-a vindecat datorită hidroxiclorochinei, medicament a cărui eficienţă împotriva virusului nu a fost deocamdată demonstrată ştiinţific.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

La începutul epidemiei, preşedintele brazilian a calificat COVID-19 drept „o gripă uşoară”, iar ulterior s-a opus măsurilor de izolare decise de guvernatorii mai multor state din Brazilia.