DISTRIBUIȚI
brasil247.com

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a distribuit cu mândrie pe reţelele de socializare un video în care omologul său rus Vladimir Putin îi elogiază „calităţile masculine”, o „prietenie” care a dat naştere la meme-uri amuzante pe internet, relatează AFP, potrivit agerpres.

În discursul său de marţi de la un summit online al ţărilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), preşedintele rus a spus că Bolsonaro este „un exemplu” pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, deşi acesta a fost considerat haotic şi chiar iresponsabil de numeroşi epidemiologi.


Citeşte şi: Trei senatori americani se opun vânzării de avioane militare în Emirate

„Aţi suferit chiar personal de această infecţie şi aţi depăşit această provocare cu mare curaj”, a declarat Putin, făcând aluzie la faptul că omologul său brazilian s-a contaminat cu coronavirus în iulie.

„Aţi demonstrat cele mai bune calităţi masculine, cum ar fi curajul şi voinţa, pentru a face faţă tuturor provocărilor cu cel mai mare respect pentru voinţa poporului dvs. şi pentru interesele ţării dvs.”, a adăugat el.

Afirmaţiile au fost postate miercuri de preşedintele brazilian într-un mesaj pe Facebook, după distribuirea unui video subtitrat în portugheză.

În rubrica sa de pe site-ul de informaţii Uol, Reinaldo Azevedo, unul dintre cei mai respectaţi comentatori politici din Brazilia, nu a ezitat să sublinieze că, la fel ca preşedintele brazilian, Vladimir Putin este un „homofob notoriu”.

Săptămâna trecută, Jair Bolsonaro a stârnit furie după ce a spus că Brazilia trebuie să înceteze „să fie o ţară de homosexuali” în faţa pandemiei.

Reinaldo Azevedo a reamintit de asemenea să acest sprijin nesperat din partea Moscovei este binevenit pentru Bolsonaro, după înfrângerea modelului său şi principal aliat, Donald Trump.

Citeşte şi: OMS: Al doilea val pandemic trebuie combătut fără vaccinuri

Înfrângerea nu a fost încă recunoscută de Jair Bolsonaro, unul dintre puţinii lideri care nu l-au felicitat pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden.

„Bolsonaro poate deja să ţină doliu. Are un nou prieten puţin frecventabil”, a mai scris editorialistul.

Pe reţelele de socializare au apărut meme-uri ilustrând apropierea dintre cei doi lideri, de exemplu printr-un montaj foto cu Bolsonaro în spatele lui Putin călare pe cal, amândoi la bustul gol.