DISTRIBUIȚI
polskatimes.pl

Polonezii doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Uniunii Europene, a declarat miercuri şeful diplomaţiei poloneze Jacek Czaputowicz, la finalul consultărilor desfăşurate de Ministerul de Externe de la Varşovia în 15 centre regionale pentru dezbateri internaţionale, transmite agenţia de presă PAP, scrie Agerpres.

”În primul rând, polonezii sunt de părere că Uniunea Europeană ca valoare trebuie să fie respectată. Cele mai apreciate realizări ale UE sunt cele de care ne folosim în viaţa cotidiană. Această abordare practică este, cu siguranţă, direcţia dorită pentru dezvoltarea Uniunii Europene”, a insistat oficialul polonez.


Citește și : INCENDIU puternic în portul Bracelona. O navă de transport de mărfuri a intrat în coliziune cu o macara

 

El a evidenţiat nevoia unei prezenţe poloneze mai active în dezbaterea despre viitorul UE, care ar trebui să implice asumarea iniţiativei şi protejarea eficientă a cetăţenilor şi companiilor din Polonia.

”Obiectivul Poloniei este o Uniune Europeană solidă, democratică şi eficientă. O Uniune Europeană solidă este o Uniune Europeană care se bucură de sprijinul statelor sale membre şi al popoarelor lor, una care contribuie la prosperitatea şi creşterea economică ale societăţilor sale”, a spus ministrul de externe polonez.

Citește și : Marea Britanie vrea să-şi extindă reţeaua diplomatică în lume

În opinia sa, tentativele de a impune un model de stat şi societate în Europa au drept rezultat ‘alienarea’ numeroaselor grupuri sociale şi transformă proiectul european într-unul ‘elitist’, care îi subminează legitimitatea pe termen lung.