DISTRIBUIȚI
ANSA

Epidemia de coronavirus i-a privat de plăcerea de a bea espresso în baruri şi de meciurile din Calcio, însă italienii continuă să cânte de la fereastră sau din balcoanele lor, cum atesta numeroase înregistrări video postate pe reţelele de socializare, relatează sâmbătă AFP, scrie agerpres.

Un astfel de videoclip, filmat la Siena în Toscana (centru-vest), a strâns peste 600.000 de vizualizări pe Twitter. În imagini sunt văzuţi mai mulţi localnici interpretând tradiţionalul „Canto della Verbena”, încheiat cu un puternic strigăt „Viva Sienna!’.


Pe contul său de Instagram, cântăreţul Andrea Sannino a postat imagini cu mai mulţi napoletani cântând de la fereastră „Abbracciame”, care a stârnit reacţiile emoţionate ale internauţilor: „Într-o zi le voi povesti copiilor şi nepoţilor mei”, „Mulţumesc că m-aţi făcut să plâng în hohote!”, au scris ei.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus la nivel mondial: Peste 143.000 de cazuri depistate și 5.400 decese

Într-un video ce pare filmat la Torino (nord-vest) mai mulţi locuitori dansează în balcoane pe ritmul piesei Macarena, celebră în anii 1990.

Italienii au fost invitaţi vineri seară să iasă în balcon acompaniaţi de instrumente, pentru ca „ţara să se transforme într-un uriaş concert”, potrivit mesajelor de apel.

Ei au ieşit de asemenea sâmbătă dimineaţă la ferestre pentru a-i aplauda pe medici şi personalul medical care luptă împotriva Covid-19 şi a insufla curaj în aceste momente în care întreaga ţară este izolată la domiciliu pentru a preveni contagierile.

Citește și : Cel mai pesimist scenariu: 214 milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus

În cea de-a 5-a zi de izolare, aşa cum a cerut guvernul, italieni din întreaga ţară au ieşit la ferestre pentru a-i aplauda pe medicii care luptă în prima linie împotriva coronavirusului nou.

În balcoanele unor clădiri din cartierul San Giovanni, din Roma, au apărut pancarte cu mesaje de încurajare, precum „Andra? tutto bene” (Va fi totul bine).