DISTRIBUIȚI
AP

Numirea fiicei sale Ivanka în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU „ar fi dinamită”, a afirmat marţi Donald Trump întrebat despre zvonurile care o vedeau în locul lui Nikki Haley, demisionară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american a adăugat însă imediat că suspiciunile de nepotism ar împiedica probabil o asemenea desemnare. Iar Ivanka Trump a exclus această posibilitate într-un mesaj pe Twitter sub formă de punere la punct.


Citește și : Donald Trump confirmă că va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-un

„Ştiu că preşedintele va numi o persoană formidabilă pentru a o înlocui pe ambasadoarea Haley. Această persoană nu voi fi eu”, a scris ea.

„Avem multe nume”, le-a explicat Donald Trump jurnaliştilor pe peluza de la Casa Albă de unde urma să plece cu elicopterul spre o reuniune publică în Iowa, în perspectiva alegerilor legislative de la jumătatea mandatului, din 6 noiembrie.

El a mai amintit numele lui Dina Powell, fostă responsabilă a Consiliului Naţional de Securitate al preşedinţiei SUA, „o persoană la care mă voi gândi”.

„Vă voi spune ceva: oamenii care ştiu, ştiu Ivanka ar fi dinamită. Ştiţi însă că aş fi acuzat de nepotism, puteţi crede asta?”, s-a întrebat el, vizibil încântat să se joace în faţa jurnaliştilor cu ideea unei numiri a fiicei sale de 36 de ani în acest post cheie al administraţiei.

Citește și : UE cere o „anchetă aprofundată” în cazul jurnalistului saudit Khashoggi dispărut în Turcia

„Cred că Ivanka ar fi excepţională. Ceea ce nu înseamnă că o voi alege pe ea (…) Nu cred că există cineva care să aibă mai multă încredere în lume decât ea”, a continuat Donald Trump.

Nikki Haley şi-a anunţat marţi dimineaţă demisia, care îşi va face efectul la sfârşitul anului, luând prin surprindere întreaga clasă politică americană. Ea a fost una dintre personalităţile cele mai proeminente ale începutului de mandat al lui Donald Trump.