DISTRIBUIȚI
The Jakarta Post

Ivanka Trump, fiica şi consiliera preşedintelui american Donald Trump, va participa în această săptămâna la o conferinţă internaţională în Qatar, alături de secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunţat marţi Washingtonul, potrivit AFP, scrie agerpres.

Conferinţa anuală a Forumului de la Doha, care reuneşte un mare panel de decidenţi regionali şi internaţionali, va avea loc la 14 şi 15 decembrie.


Citește și : Peter Handke este afectat de critici: ‘Îmi este greu să primesc Premiul Nobel’

Ivanka Trump „va participa la forum şi se va întâlni cu responsabili politici şi din lumea afacerilor pe subiectul chestiunilor economice majore”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei americane.

În 2017, Ivanka Trump şi-a însoţit tatăl în Arabia Saudită în prima vizită în străinătate a acestuia în calitate de preşedinte.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite s-au angajat să ofere 100 de milioane de dolari unui fond pentru femei antreprenor pe care ea îl susţine.

Mnuchin va discuta cu omologii săi despre „iniţiative de securitate naţională pentru a combate terorismul şi finanţarea ilegală”, a adăugat Trezoreria SUA.

Citește și : Alianţa pentru Coeziune cere liderilor UE să nu accepte reducerea fondurilor alocate

Washingtonul şi Doha sunt de mult timp aliaţi apropiaţi, iar Qatarul găzduieşte cea mai mare bază militară americană din Orientul Mijlociu.