DISTRIBUIȚI
PerthNow

Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu Vladimir Putin, precum și fosta soție a liderului rus, Lyudmila Ocheretnaya, au fost incluse în cea mai recentă listă de sancțiuni ale guvernului britanic împotriva Rusiei, anunță CNN, informează mediafax.

Într-un comunicat de presă publicat vineri, guvernul britanic a precizat că sancțiunile au fost menite să vizeze „rețeaua financiară a lui Putin, înăsprind menghina asupra președintelui și a cercului său intim”.


Citește și : Noul comandant al forţelor americane din Orientul Mijlociu primeşte semnale de îngrijorare privind angajamentul SUA

Potrivit comunicatului, Marea Britanie a sancționat în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia în urma invaziei din Ucraina.

„Demascăm și vizăm rețeaua dubioasă care susține stilul de viață de lux al lui Putin … Vom continua cu sancțiunile împotriva tuturor celor care ajută și instigă la agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică care a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost inclusă, de asemenea, în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de Uniunea Europeană, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat că are sau a avut o relație personală cu ea.

Ministerul britanic de Externe a precizat că Kabaeva „a ajuns să fie președinte al consiliului de administrație al National Media Group, despre care se spune că este cea mai mare companie media privată din Rusia” și „a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin”.

Ocheretnaya, care a divorțat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancțiuni britanice deoarece „a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități deținute de stat” de la divorț, potrivit comunicatului de presă al guvernului.

Citește și : Aderarea Suediei la NATO va avea un efect stabilizator

Printre ceilalți incluși în ultimele sancțiuni din Marea Britanie se numără verii primari ai lui Putin, Igor Putin și Mihail Șelomov, și vărul primar al președintelui, Roman Putin.

„Sancțiunile de astăzi îi izolează pe membrii familiei și pe finanțatorii din cercul intim al lui Putin, sporind presiunea asupra lui Putin în timp ce acesta își continuă invazia fără sens în Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.