DISTRIBUIȚI

Autorităţile italiene au aprobat miercuri planul naţional de vaccinare în masă împotriva COVID-19, a anunţat comisarul extraordinar pentru urgenţa coronavirusului, Domenico Arcuri, după o reuniune între guvernul central şi guvernatorii celor 20 de regiuni, transmite agerpres.

Vaccinarea va începe cu grupele de populaţie considerate cu cel mai ridicat risc la COVID-19, precum personalul medical şi vârstnicii, iar ulterior va fi extinsă la populaţia generală, a informat biroul lui Arcuri, precizând că vaccinarea va fi gratuită şi neobligatorie.


Citește și: Vicele american va fi vaccinat în public

‘Campania de vaccinare va începe cu primele 1.833.975 de doze de vaccin COVID-19 distribuite de Pfizer’, a indicat aceeaşi sursă, citată de Xinhua.

Italia va primi vaccinurile prin sistemul centralizat de achiziţie al Uniunii Europene, în baza autorizării Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Dacă totul se va desfăşura conform previziunilor, primele doze le vor fi administrate cetăţenilor în Italia imediat după Crăciun, a indicat Arcuri.

‘În zilele următoare, prima sesiune de vaccinare în masă va implica … lucrători în domeniul medical şi de asistenţă socială, personalul spitalelor de stat şi private, rezidenţii şi personalul centrelor de îngrijire’, a adăugat el.

Reuniunea de miercuri a mai aprobat planul de distribuţie a primelor 1,8 milioane de doze între regiuni, pe baza situaţiei lor epidemiologice.

Citește și: Flavio Cotti, fostul preşedinte al Elveţiei, a murit de COVID

Al doilea lot de 2.507.700 de doze va sosi în Italia în următoarele săptămâni, potrivit biroului comisarului.

Italia a raportat miercuri 17.572 de cazuri noi de infectare şi încă 680 de decese. Numărul total al infectărilor a ajuns la 1.888.144, iar cel al deceselor la 66.537, potrivit Ministerului Sănătăţii.