DISTRIBUIȚI
euronews

 Italienii petrec primul weekend de vacanță în „libertate”. După al doilea Paște cu restricții și un Crăciun în zona roșie, Italia revine la speranță. 47 de milioane de italieni pot circula între regiunile galbene, informează mediafax.

Pentru prima dată în mai mult de un an, aproape toți italienii vor putea petrece primul weekend de vacanță în „libertate” sau cu o relaxare semnificativă a restricțiilor, scrie ANSA.


Citește și : Şapte credincioşi musulmani au fost ucişi de talibani la ieşirea dintr-o moschee din Afganistan

Weekendul de 1 mai va fi primul test real nu numai pentru rata de infectare, ci și pentru revigorarea turismului.

În următoarele zile, 47 de milioane de italieni vor putea circula între regiunile galbene, iar pentru a ajunge în celelalte zone au nevoie de „permisul verde”, documentul care atestă vaccinarea sau un test negativ anti-COVID.

Pe străzi, însă, se vor intensifica activitățile poliției, care doar în ultimele 24 de ore au controlat peste 101.000 de persoane și au dat 881 de sancțiuni.

Toate autoritățile din Italia au făcut apel la oameni să respecte în continuare regulile, mai presus de orice distanțarea și purtarea măștii.

Muzeele vor fi deschise, cu rezervare, iar teatrele și cinematografele se redeschid încet încet.

De asemenea, italienii vor profita și vor face excursii în afara orașelor, dovadă fiind rezervările pe site-urile turistice.

Odată cu revenirea regiunii Campania în zona galbenă, companiile de transport maritim au reluat legăturile maritime cu Ischia, care în câteva zile va deveni prima insulă „COVID free” din Italia.

Citește și : Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi au fost incluse pe lista organizaţiilor ‘extremiste şi teroriste’

Hotelurile și restaurantele încep să se redeschidă aproape peste tot, iar pe litoral locurile exterioare, singurele permise, s-au epuizat de mai multe zile.

Sardinia a rămas în zona roșie pentru a treia săptămână consecutivă, în timp ce Valle d’Aosta, Puglia, Basilicata, Calabria și Sicilia în cea portocalie.