DISTRIBUIȚI
One Mile at a Time

Un număr de 40 de italieni cărora nu li s-a permis debarcarea dintr-un avion al companiei Alitalia care a aterizat în Mauritius, din cauza temerii privind răspândirea coronavirusului, au refuzat carantina şi vor reveni în Italia cu acelaşi avion, a anunţat compania Alitalia, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Avionul, care a venit de la Roma, a aterizat în Mauritius cu 212 pasageri la bord, la ora 06:45 GMT. Printre ei se numără şi 40 de persoane care provin din Lombardia şi Veneto, regiunile italiene afectate de epidemia de coronavirus.


Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

Autorităţile din Mauritius au decis că vor permite debarcarea acestor 40 de italieni numai dacă ei acceptă să fie plasaţi în carantină. Compania Alitalia afirmă că nu a fost avertizată în prealabil cu privire la această solicitare.

Cei 40, care afirmă că nu au simptome ale bolii, preferă în aceste condiţii să revină în Italia, iar compania Alitalia le va asigura reîntoarcerea în ţară cu acelaşi avion.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Conform ultimului bilanţ, 219 de cazuri de coronavirus şi cinci decese au fost confirmate în nordul Italiei, a treia ţară cea mai afectată de această epidemie după China şi Coreea de Sud.