DISTRIBUIȚI
Infooggi

Un cetăţean italian a fost arestat vineri în oraşul Cosenza, din sudul Italiei, sub acuzaţia de auto-pregătire pentru a deveni terorist islamic, a anunţat poliţia italiană, potrivit DPA și agerpres.

Bărbatul a strâns, pe echipamentele sale electronice, propagandă de la organizaţia Stat Islamic, reţeaua teroristă Al-Qaida şi alte grupări teroriste, precum şi tutoriale referitoare la fabricarea de bombe şi comiterea atacurilor teroriste.


Citește și: Donald Trump și-a anunțat plecarea de la Casa Albă

Investigaţiile care au dus la arestare au fost declanşate de distribuirea de materiale jihadiste pe o ”platformă cu conţinut digital”, la semnalarea partenerilor internaţionali, a precizat poliţia într-un comunicat.

Suspectul a acţionat pe mai multe reţele de social media, precum Telegram, Rocket Chat şi Riot şi a fost activ în ”grupuri închise de natură jihadistă clară”.

Citește și: Parlamentul European cere RETRAGEREA trupelor turce din Cipru

Conform legii penale din Italia, infracţiunea de auto-pregătire teroristă poate atrage pedepse de până la 10 ani de închisoare, dar durata poate fi extinsă dacă sunt implicate instrumente online.