DISTRIBUIȚI
DW

Italia va organiza marţi după-amiază o reuniune a miniştrilor Sănătăţii din ţările vecine peninsulei pentru a stabili ”linii de acţiune coumne” în faţa epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează AFP, scrie agerpres.

Franţa, Elveţia, Austria, Slovenia, Croaţia, Germania şi Uniunea Europeană vor fi reprezentate, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.


Citește și : Directorul general al OMS anunţă că încă nu se poate declara pandemie de coronavirus

”Guvernul italian a propus o reuniune cu miniştrii Sănătăţii din ţările vecine. Obiectivul va fi să reuşim să împărtăşim linii de acţiune comune”, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli.

Izbucnirea bruscă, vineri, a unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus face Italia cea mai afectată ţară din Europa şi a treia din lume după Coreea de Sud şi China.

Reuniunea este programată să înceapă la ora locală 16:00 (15:00 GMT).

Regiunile cele mai afectate de epidemia provocată de noul coronavirus în Italia sunt Lombardia, la graniţa cu Elveţia, şi Veneto, la graniţa cu Slovenia, fiind de asemenea vizate Piemont, care se învecinează cu Franţa, şi Trentino-Tirolul de Sud, la graniţa cu Austria.

Citește și : Un cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a rămas stabil luni în Italia la 229 de cazuri, a anunţat Angelo Borrelli, în cadrul unei conferinţe de presă.