DISTRIBUIȚI

Ministrul italian de Apărare, Lorenzo Guerini, a informat joi că Guvernul de la Roma va continua programul de investiție pentru avioanele militare F-35, în contextul incertitudinii generate de mesajele contradictorii transmise de autorități privind producția aeronavelor, relatează agenția Reuters, potrivit mediafax.

„Dat fiind faptul că Guvernul vrea să lucreze asupra invesțiilor făcute până în acest moment și să se bucure de oportunitățile oferite de program, am decis să dăm undă verde fazei a doua”, a declarat Guerini în cadrul unei audieri parlamentare.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Luigi Di Maio, liderul partidului de coaliție Mișcarea 5 Stele, a transmis în urmă cu un an că investirea în producția de avioane militare F-35 nu este o prioritate a statului italian și, prin urmare, programul nu va fi reluat în 2019.

Pentagonul a anunțat în octombrie detaliile privind prețul convenit cu Lockheed Martin, care ar putea duce la scăderea costurilor pentru avioanele militare F-35 în următorii trei ani, ceea ce ar putea încuraja achiziționarea lor și de către alte state. Avioanele militare F-35 reprezintă aproximativ 25% din cifra de afaceri anuală a companiei Lockheed Martin.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată