DISTRIBUIȚI
gcaptain.com

Ministrul italian de externe, Angelino Alfano, a avertizat marţi că există un ‘risc real’ ca terorişti islamişti să folosească ambarcaţiunile cu care traficanţii transportă migranţi ilegali pe Mediterana pentru a ajunge în Europa, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Revenirea unor luptători străini (prin intermediul ambarcaţiunilor cu migranţi) este considerată de mulţi un risc absolut real’, a declarat Alfano, citat de agenţia ANSA.


Citeşte şi: Avocaţii lui Trump îi cer acestuia să nu dea declaraţii în faţa procurorului special

Ministrul italian este gazda unei conferinţe la Roma privind migraţia şi securitatea, la care participă mai multe state africane şi reprezentanţi ai Uniunii Europene şi ai Naţiunilor Unite.

‘Este în interesul nostru să învingem modelul de afacere al traficanţilor de persoane, ale căror profituri sunt folosite pentru a finanţa crima organizată şi, posibil – avem dovezi despre aceasta -, terorismul’, a indicat Alfano.

Cotidianul britanic The Guardian a scris săptămâna trecută că Interpol a distribuit o listă cu 50 de luptători tunisieni ai Statului Islamic despre care se crede că au ajuns recent în Italia pe mare.

Citeşte şi: Bursele din toată lumea se prăbuşesc după şocul înregistrat pe Wall Street. Bucureştiul a deschis ziua pe roşu

Ministerul de Interne de la Roma a dezminţit informaţia, precizând că a fost avertizat de Tunisia despre ‘câţiva’ suspecţi de terorism, care au fost repatriaţi după ce au ajuns pe ţărmurile italiene.

Migraţia şi securitatea sunt subiecte ‘fierbinţi’ în campania pentru alegerile generale care vor avea loc în Italia pe 4 martie, mai ales după recentul atac rasist petrecut în oraşul Macerata din centrul ţării. Sâmbătă, un simpatizant neonazist a deschis focul asupra unor africani, rănind şase persoane, pentru a răzbuna uciderea unei tinere italience de 18 ani de către un nigerian căruia îi fusese respinsă cererea de azil.