DISTRIBUIȚI
One Mile at a Time

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat joi seară primele două cazuri de coronavirus în ţară şi suspendarea tuturor zborurilor ”dinspre şi către” China, dând asigurări că Italia este prima ţară europeană care a luat o astfel de decizie ”ca măsură de precauţie”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Ca şi în alte ţări, avem două cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Este vorba de doi turişti chinezi care au ajuns în ţara noastră în urmă cu câteva zile”, a anunţat premierul italian în cadrul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: Grecii protestează împotriva unui acord militar semnat între Atena și Washington – VIDEO

Îndepărtând ideea unei stări de ”panică”, el a subliniat că Italia ”s-a pregătit deja cu atenţie” pentru a face faţă acestui tip de situaţii. El a anunţat, de asemenea, că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a promis ”un ordin de închidere a traficului aerian dinspre şi către China’.

”Din câte ştiu, suntem prima ţară europeană care a adoptat o astfel de măsură de precauţie”, a declarat Giuseppe Conte, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul şi cu Giuseppe Ippolito, director ştiinţific al spitalului Pallanzani, specializat în boli infecţioase.

Se pare că cuplul de turişti infectaţi a sosit mai întâi la Milano şi apoi a rămas la Roma când au apărut simptomele bolii. Camera în care au stat la hotel a fost plasată în carantină.

Citeşte şi: Premierul francez vrea să revină în fotoliul de primar

”Au fost plasaţi sub observaţie miercuri la spitalul Spallanzani”, a spus Ippolito. Ministrul Speranza a considerat ”destul de logic” să apară cazuri de infectare cu coronavirus şi în Italia ”deoarece în Europa există deja 10”.

Premierul Conte a declarat că este încrezător că ”situaţia va rămâne limitată” la câteva cazuri, precizând că autorităţile au încercat să urmărească traseul celor doi turişti chinezi ”pentru a limita riscurile” de contaminare.