DISTRIBUIȚI
tynesidecinema.co.uk

Regizorul american laureat cu Oscar, Steven Spielberg, va fi distins cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră de Accademia del Cinema Italiano (ACI), la cea de-a 62-a ediţie a recompenselor cinematografice italiene, ce va avea loc pe 21 martie la Roma, au informat organizatorii citaţi de EFE.

„Suntem emoţionaţi şi onoraţi să oferim premiul David di Donatello pentru întreaga carieră, care va fi decernat de Academia de Cinema din Italia la 21 martie”, a informat Academia pe Twitter.


Citește și : Siria : Mii de civili fug din calea morţii pe fronturile din Ghouta de Est și Afrin

Academia de Cinema din Italia (Academia de film italian) va recunoaşte astfel meritele unuia dintre cei mai străluciţi maeştri ai celuloidului, responsabil al unor titluri ca ‘Schindlers List’, ‘Save Private Ryan’ sau ‘Jurasic Park’.

Premiul David di Donatello, numit după cele două sculpturi celebre ale lui David, ale sculptorului italian renascentist Donatello (una din bronz şi alta din marmură), se decernează din 1956 de Academia de film italian pentru cele mai bune producţii naţionale dar şi cele străine.

La ediţia de anul acesta porneşte ca favorit filmul italian ‘Ammore e Malavita’, de Marco şi Antonio Manetti, cu 15 nominalizări, printre care pentru cea mai bună peliculă şi cel mai bun regizor.

La premiul pentru cel mai bun film candidează de asemenea ‘A ciambra’, de Jonas Carpignano; ‘Gatta Cenerentola’, de Alessandro Rak, Ivan Capiello, Marino Guarnieri şi Dario Sansone; ‘La tenerezza’, de Gianni Amelio; şi ‘Nico 1988’, de Susanna Nicchiarelli.

La categoria cel mai bun film străin aspiră ‘Dunkerque’, de Christopher Nolan; ‘La La Land’, de Damien Chazelle, ‘The Insult’ de Ziad Doueiri, ‘Loveless’ de Andrey Zvyagintsev, şi ‘Manchester by the Sea’, de Kenneth Lonergan.

La categoria cel mai bun film din Uniunea Europeană candidează 120 ‘Battements par minute’, de Robin Campillo, ‘Borg McEnroe’, de Janus Metz Pedersen, ‘Elle’, de Paul Verhoeven, filmul de animaţie ‘Loving Vincent’, de Dorota Kobiela şi Hugh Welchman, şi ‘The Square’ de Ruben Ostlund, laureat cu Palme d’ Or la cea de-a 70-a ediţie a festivalului de la Cannes.

Gala premiilor David di Donatello 2018 va fi transmisă miercuri seară de Raiuno şi va fi prezentată de vedeta de televiziune Carlo Conti.

Citește și : Siria : Cel puţin 30 de civili au fost ucişi în raiduri aeriene în Ghouta Orientală (OSDO)