DISTRIBUIȚI
ANSA

Un solicitant de azil în vârstă de 21 de ani, provenit din Gambia (vestul Africii) şi care jurase credinţă grupării Stat Islamic (SI), a fost arestat în zona oraşului Napoli, a anunţat joi poliţia italiană, citată de dpa, conform agerpres.

Alagie Touray a devenit suspect după ce a postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram o înregistrare video în care jura credinţă liderului grupării jihadiste SI, Abu Bakr al-Baghdadi.


Citește și : Arabia Saudită rămâne ţara cu cele mai multe execuţii din lume

Într-o conferinţă de presă, poliţia italiană a menţionat că Touray le-a declarat ofiţerilor că înregistrarea video respectivă era o glumă şi că un alt cetăţean gambian îi ceruse, pe Telegram, să comită un atac terorist folosind un automobil care urma să intre în trecători.

Alagie Touray a precizat că i s-au promis bani, dar a insistat că nu a avut nicio intenţie de a trece la comiterea unui atac.

El a sosit din Libia în Italia în martie anul trecut cu o ambarcaţiune şi a trăit într-un centru de primire a migranţilor la Licola, în suburbiile estice ale metropolei italiene Napoli (sud). A fost arestat vineri la Licola, în apropierea unei moschei, iar un judecător a decis marţi plasarea sa în detenţie pentru acuzaţiile de apartenenţă la o organizaţie teroristă islamică.

Citește și : Avocatul lui Trump invocă dreptul de a nu se incrimina în litigiul cu starleta porno

Operaţiunea poliţiei italiene a fost urmarea unei alerte primite de la serviciile de informaţii spaniole, care au remarcat primele înregistrarea video postată pe Telegram de Touray.