DISTRIBUIȚI
ansa

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a început luni personal demolarea unei vile de lux construite la Roma de cel mai notoriu clan mafiot din capitală, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Purtând pe cap o cască albă de protecţie, şeful partidului Liga s-a urcat într-un buldozer şi a demolat o bucată din acoperişul vilei, operaţiunea de demolare fiind continuată de armată.


Terenul pe care se află imobilul va fi transformat într-un teren de joacă pentru copii, a promis Salvini.

Citește și : Cinci ţări din UE cer Rusiei să restabilească libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci

Săptămâna trecută au fost confiscate alte opt vile aparţinând clanului mafiot Casamonica.

Adresându-se zecilor de reporteri prezenţi şi în faţa camerelor de televiziune, Salvini a promis că îi va vâna pe infractori ‘cartier cu cartier, stradă cu stradă, vilă cu vilă şi magazin cu magazin’.

În luna iulie, 33 de membri ai clanului Casamonica – implicat în cămătărie, extorsiune şi trafic de droguri – au fost arestaţi în timpul unor razii pe proprietăţi imobiliare luxoase, cu oglinzi aurite, sculpturi în marmură reprezentând animale, sau mobilă extravagantă.

Citește și : Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile

De la preluarea mandatului în iunie, Matteo Salvini a promis o linie dură împotriva crimei organizate şi imigraţiei ilegale, după ce ani de zile a cerut demolarea taberelor de romi.

Supranumit ‘Căpitanul’ de susţinătorii săi, Matteo Salvini a postat pe Twitter o înregistrare video care îl arată la manşa buldozerului, sub titlul: ‘Căpitanul acţionează buldozerul!’.