DISTRIBUIȚI
Twitter

Departamentul pentru Protecţie Civilă din Italia a ridicat nivelul de alertă de la galben la portocaliu – al doilea ca gravitate -, luni, după detectarea unei activităţi vulcanice pe insula Stromboli din sudul ţării, informează DPA, potrivit agerpres

Măsura adoptată le va permite experţilor în geologie şi vulcanologie să monitorizeze cu mai mare atenţie situaţia de pe insula Stromboli.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Rezidenţii au fost îndemnaţi să respecte instrucţiunilor comunicate de autorităţile locale de Protecţie Civilă de pe această mică insulă vulcanică, situată la nord de Sicilia.

Duminică, un seism cu magnitudinea 4,6 s-a produs la sud de insula Stromboli în Marea Mediterană, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV).

Acel seism a cauzat o activitate vulcanică pe Muntele Stromboli, un vulcan activ de pe insula cu acelaşi nume. Coloane de lavă şi de cenuşă vulcanică au fost ejectate de vulcan şi au ajuns în mare.

Protecţia Civilă italiană a avertizat şi în privinţa posibilităţii de producere a unui val mareic cu înălţimea de 1,5 metri, iar autorităţile de pe insula Stromboli au acţionat sirenele de alarmă pentru a-i preveni pe localnici. Nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

Vulcanul Stromboli are o altitudine de peste 920 de metri şi erupe cu regularitate. În fiecare an, turişti din lumea întreagă vin de pe continent şi de pe insula Sicilia pentru a admira vulcanul italian, un spectacol care nu este întotdeauna complet inofensiv.