DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Italia şi-a anunţat joi intenţia de a redeschide săptămâna viitoare două dintre aeroporturile sale închise de aproape două luni – Ciampino de la Roma şi Peretola de la Florenţa, relatează AFP, scrie agerpres.

Cele două aeroporturi, închise de la 13 martie, vor fi redeschise începând cu 4 mai pentru zborurile de pasageri, a informat Ministerul Transporturilor într-un scurt comunicat de presă.


Citește și : Slovenia şi Ungaria încep relaxarea măsurilor de izolare

Ciampino, al doilea aeroport din Roma după Fiumicino, care nu s-a închis niciodată complet, este folosit în special pentru zborurile companiilor low-cost, mai ales Ryanair, care şi-a oprit la sol, până la noi ordine, 99% din avioanele sale.

Peretola, micul aeroport care deserveşte Florenţa, asta al doilea aeroport din regiunea Toscana, după cel de la Pisa, mult mai mare.

Măsurile stricte de izolare în vigoare în Italia de la 10 martie urmează a fi relaxate treptat începând cu 4 mai, ceea ce va determina o reluare a unor deplasări între diferite regiuni din peninsulă.

Citește și : Heinz-Christian Strache revine în politică şi râvneşte la funcţia de primar al Vienei

Redeschiderea unor aeroporturi săptămâna viitoare va permite în special testarea unui nou sistem pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a precizat ministerul, fără a oferi detalii.

Chiar înainte de închiderea lor, aeroporturile italiene au introdus controale sistematice de temperatură asupra pasagerilor prin instalarea de scannere termice.