DISTRIBUIȚI
South EU Summit

Guvernul Italiei a propus Naţiunilor Unite crearea unui grup internaţional pentru facilitarea negocierilor în vederea unui armistiţiu general în Ucraina şi a unui acord de pace cu Rusia, a anunţat vineri ministrul de Externe de la Roma, Luigi Di Maio, citat de cotidianul Le Monde , informează mediafax.

„Propunem constituirea unui grup internaţional pentru facilitarea ajungerii la un armistiţiu. Acest grup ar urma să fie format din organizaţii internaţionale precum Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)”, a declarat vineri Luigi Di Maio.


Citește și : Noul preşedinte al Timorului de Est vrea extinderea cooperării cu China

„Obiectivul este să lucrăm pas cu pas, spre exemplu prin armistiţii locale, prin operaţiuni de evacuare a civililor, prin crearea de noi coridoare umanitare securizate, astfel încât să obţinem forţa necesară pentru un armistiţiu general, iar ulterior pentru o pace durabilă, printr-un acord de pace veritabil”, a subliniat ministrul italian de Externe.

Iniţiativa Guvernului de la Roma intervine în contextul în care invazia militară rusă în Ucraina, lansată pe 20 februarie, a amplificat crizele energetică şi alimentară la nivel internaţional.

Citește și : Un înalt oficial nipon, ARESTAT pentru o presupusă agresiune într-un tren