DISTRIBUIȚI
ansa

Ministrul italian de interne Matteo Salvini a declarat luni, la Tripoli, că Italia va propune la summitul UE de joi de la Bruxelles înfiinţarea unor „centre de primire şi de identificare” a migranţilor în sudul Libiei, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

„Vom sprijini, de comun acord cu autorităţile libiene, înfiinţarea de centre de primire şi de identificare (a migranţilor) în sudul Libiei, la frontiera sa externă, pentru a o ajuta (…) să oprească migraţia”, a declarat Salvini în cadrul unei conferinţe de presă cu vicepremierul guvernului libian de uniune naţională (GNA), Ahmed Meitig.


Citește și : Raport OSCE: Opoziţia din Turcia nu a avut condiţii egale pentru campanie electorală

La rândul său, Ahmed Meitig a declarat că ţara sa „refuză categoric instalarea de tabere pentru migranţi în Libia”.

El a precizat că a invitat ţări europene cu ieşire la Mediterana, prin intermediul Italiei, să participe la un summit privind imigraţia organizat în septembrie la Tripoli.

În cursul scurtei sale vizite în capitala libiană, Matteo Salvini s-a întâlnit cu premierul Fayez al-Sarraj şi cu ministrul de interne Abdessalam Achour.

Problema primirii migranţilor a fost duminică subiectul unui mini-summit la Bruxelles destinat reducerii tensiunilor din cadrul Uniunii Europene în faţa problemei migraţiei, care s-a încheiat fără progrese concrete.

Citește și : CDU merge pe mâna lui Merkel până la capăt