DISTRIBUIȚI
ilprimatonazionale.it

Oraşul Roma se bazează pe „guvernul prieten” compus din Liga (extrema-dreaptă) şi Mişcarea 5 stele (M5S, antisistem) pentru a-şi rezolva problemele de proprietate sau curăţenie, a declarat miercuri primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, membră a M5S, relatează France Presse, potrivit agerpres.

„În sfârşit, avem un guvern, un guvern prieten ce ne va permite să ne realizăm programul”, a declarat Virginia Raggi în faţa presei străine la Roma, prezentând un fel de bilanţ de doi ani de când se află la putere M5S în capitala Italiei.


Citește și : Prim-ministrul britanic Theresa May anunță că se va pronunţa pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei la apropiatul summit UE

„Timp de doi ani am lucrat pentru construirea şi reconstruirea fundaţiilor oraşului nostru, totul într-un climat de campanie electorală permanentă”, a justificat ea, în contextul în care opoziţia şi mulţi locuitori ai Romei îi denunţă inacţiunea de la alegerea sa pe 19 iunie 2016 ca primar al capitalei.

Roma suferă de mulţi ani de numeroase probleme, printre care transportul public deficient sau containerele pline de gunoi.

Opoziţia de stânga denunţă o agravare a acestor probleme şi în special lipsa unor răspunsuri adecvate din partea noii municipalităţi.

Municipalitatea din Roma şi regiunea Lazio, unde se află capitala Italiei, se învinovăţesc reciproc pentru problema gunoaielor.

În ceea ce priveşte străzile romane, pline de gropi şi unde uneori se deschid adevărate cratere după ploi, ele trebuie refăcute, a recunoscut Virginia Raggi.

Citește și : Polonia nu a rezolvat problemele cheie semnalate de CE privind independenţa justiţiei (Timmermans)

„Avem mai mult de 8.000 de kilometri de drumuri. Ele trebuie toate refăcute”, a spus ea.

„Vrem să reconstruim o Romă care să ştie cum să dialogheze cu capitalele lumii, capitalele internaţionale, fără a-şi pierde însă identitatea ca muzeu în aer liber”, a conchis Virginia Raggi.