DISTRIBUIȚI
"Leggete e innamoratevi della Costituzione italiana, siatene orgogliosi, apprendete la storia di questa magnifica terra affinch?? essa possa diventare pi?? vostra". E' il messaggio che il ministro per l'Integrazione, Cecile Kyenge, ha consegnato ai bambini stranieri nati a Torino negli ultimi mesi, che al Parco della Tesoriera di Torino hanno ricevuto l'attestato di cittadinanza onoraria, 23 giugno 2013. ANSA/ALESSANDRO DI MARCO

Un băiat migrant de 5 ani care risca să moară de hipotermie ascunzându-se într-un tren de marfă lângă frontiera cu Austria a fost salvat de poliţia italiană şi dus la spital, informează marţi agerpres .

Băiatul, care a declarat poliţiei că îl cheamă Anthony şi este din Sierra Leone, a fost găsit luni în gara Brenner, unde trenurile sunt verificate mereu pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei.


Citiți și : Rusia încearcă ,prin răspândirea unor știri false, să influenţeze opinia publică din Olanda

El a fost dus la un spital din apropiere, unde doctorii au declarat marţi că băiatul se simte „bine”, a relatat agenţia de presă ANSA, citând surse anonime din instituţia medicală.

Băiatul era singur, dar avea o geantă cu el conţinând accesorii pentru femei. Autorităţile investighează dacă adulţi care ar fi fost cu el l-ar fi lăsat pe băiat în tren pentru a evita controalele poliţiei.

Preşedintele provinciei italiene de limbă germană Tirolul de Sud, Arno Kompatscher, s-a declarat „şocat” după găsirea copilului abandonat.

Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 14.500 de copii neînsoţiţi s-au numărat printre cei aproximativ 114.600 de migranţi care au ajuns pe ţărmurile italiene în ultimul an.