DISTRIBUIȚI
Agrigento

Magistratul italian care a lansat o anchetă împotriva ministrului italian de interne Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane, în cazul migranţilor blocaţi pe nava Diciotti, a primit ameninţări cu moartea, au relatat miercuri media italiene citate de AFP, conform agerpres.

Luigi Patronaggio, procuror la parchetul din Agrigente, în Sicilia, care a lansat la finele lui august ancheta împotriva ministrului de interne, a primit un plic care conţinea un glonte de armă de război şi mesajul „Te avem în vizor, gunoi ce eşti”, alături de simbolul Gladio, organizaţie paramilitară italiană activă în timpul Războiului Rece.


Citește și : Uraganul Florence amenință coasta de est a SUA cu inundații puternice

Procurorul îl bănuieşte pe Salvini de „sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere” pentru reţinerea timp de mai multe zile a circa 140 de migranţi la bordul navei Diciotti.

Dosarul a fost deja remis parchetului din Palermo, capitala siciliană, care are competenţa de a se pronunţa cu privire la eventuale delicte comise de un ministru aflat în exerciţiul funcţiunii.

De asemenea vicepremier şi lider al partidului de extremă dreapta Liga, Salvini s-a evidenţiat printr-o politică dură împotriva imigraţiei ilegale, el acuzând ultimele guverne de la Roma că au permis în ultimii ani ‘invazia’ a 700.000 de migranţi ilegali în Italia.

Citește și : Netanyahu acuză liderii europeni că manifestă toleranţă faţă de Iran

Potrivit agenţiei EFE, într-o postare apărută miercuri pe Facebook, Salvini a pus pe seama migranţilor răspândirea tuberculozei în Italia, după ce un migrant bolnav de tuberculoză a fugit dintr-o tabără de refugiaţi. ‘Din nefericire, tuberculoza se va extinde. Italienii plătesc costurile sociale şi sanitare ale anilor de dezastru şi de invazie fără reguli şi fără control’, a mai scris el în acea postare.