DISTRIBUIȚI
Roma Today

Formaţiunea politică antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S) a fost declarată luni câştigătoarea alegerilor locale din Ostia, un oraş din apropierea Romei unde au proliferat afacerile mafiei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Candidata M5S, Giuliana Di Pillo (foto), a fost aleasă primar al Ostiei în dauna candidatei de extremă-dreapta Monica Picca, cu scorul de 60% la 40% din voturi.


Rezultatul scrutinului, marcat de o prezentă redusă la vot, de numai 34%, constituie un impuls pentru M5S, care speră să capitalizeze succesele din alegerile locale pentru a obţine victoria în alegerile generale de anul viitor din Italia.

Citeşte şi: Nori negri dinspre Coreea de Nord. Phenian-ul ar putea dezvolta în acest an o rachetă balistică intercontinentală care să atingă teritoriul SUA (Seul)

Partidul se teme însă că rezultatele slabe înregistrate de primarul Romei, Virginia Raggi, unul dintre membrii marcanţi ai formaţiunii, ar putea afecta negativ şansele electorale ale M5S.

”Ostia arată că putem învinge atât aşa-numita stângă, cât şi aşa-numita dreaptă, chiar şi atunci când ele sunt la apogeul puterii lor şi într-o coaliţie”, a declarat candidatul M5S la postul de premier, Luigi Di Maio.

Consiliul local din Ostia, un oraş cu 300.000 de locuitori, fusese dizolvat în urmă cu doi ani ca urmare a complicităţii sale cu organizaţia de crimă organizată din zonă.

În urmă cu două săptămâni, fratele unui lider mafiot din Ostia, Roberto Spada, a agresat fizic un jurnalist de la postul public de televiziune italian (RAI) care venise să realizeze un reportaj.