DISTRIBUIȚI
Reuters

Mult aşteptatul lungmetraj biografic în două părţi dedicat lui Silvio Berlusconi, regizat de cineastul Paolo Sorrentino, va fi lansat pe marile ecrane italiene pe 24 aprilie – prima sa parte – şi va fi prezentat, cel mai probabil, în cadrul Festivalului de la Cannes, au anunţat vineri mai multe companii de presă din Italia, citate de AFP, potrivit agerpres.

A doua parte a filmului „Loro” va avea premiera pe ecranele italiene pe 10 mai, la două zile după deschiderea oficială a Festivalului de la Cannes (8-19 mai), unde prezenţa lui Paolo Sorrentino, alături de lungmetrajul său, este anunţată cu o insistenţă tot mai mare de mass-media din Italia.


Citește și : Moscova acordă 30 de zile Londrei să-şi reducă personalul diplomatic aflat în Rusia

Nu se ştie deocamdată dacă „Loro” va fi inclus în competiţia oficială de pe Croazetă, nici dacă pelicula va fi prezentată în versiunea ei integrală, însă un trailer difuzat începând de joi pe internet de distribuitorul Universal oferă spectatorilor ocazia de a descoperi câteva fragmente din peliculă.

Acel clip, în care apare întreaga estetică artistică a lui Paolo Sorrentino, prezintă silueta unui Silvio Berlusconi interpretat de actorul italian Toni Servillo, în timpul unor petreceri, lângă piscina vilei sale din Sardinia.

Politicieni şi tinere femei cu atitudini lascive apar la rândul lor în acel videoclip scurt, în care o voce din fundal poate fi auzită formulând următoarea întrebare: „Dar ce sperai, să ajungi cel mai bogat om al ţării, să fii şeful guvernului şi, de asemenea, să te iubească nebuneşte toată lumea?”. Iar personajul Berlusconi îi răspunde: „Da, mă aşteptam exact la asta”.

Pentru a realiza cel de-al nouălea lungmetraj al lui, cineastul Paolo Sorrentino a fost primit de Silvio Berlusconi în persoană, a anunţat cotidianul Il Messagero în momentul filmărilor pentru această peliculă, în vara anului trecut.

Omul de afaceri italian s-a declarat încântat să discute cu unul dintre cineaştii lui preferaţi şi i-ar fi pus la dispoziţie pentru filmări vila sa din Sardinia sau aceea de lângă Milano, unde erau organizate faimoasele petreceri „bunga bunga”.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu acest proiect, în marja Festivalului de la Cannes de anul trecut, Paolo Sorrentino a explicat această alegere: „Pentru că sunt italian şi vreau să fac un film despre italieni. Berlusconi este arhetipul ‘italienismului’ şi, prin intermediul lui, pot să îi descriu pe italieni”.

Cineastul napolitan a prezentat la Cannes în 2008 pelicula „Il Divo”, portretul cinematografic al celebrului politician italian Giulio Andreotti (de trei ori prim-ministru al Italiei), interpretat tot de actorul Toni Servillo.

Paolo Sorrentino s-a bucurat de un succes răsunător pe plan mondial cu lungmetrajul „La Grande Bellezza”, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2014. Acelaşi Toni Servillo a interpretat în acest film rolul unui scriitor plictisit de sexualitatea şi petrecerilor dintr-o Romă blazată, în care moartea începe să îşi facă simţită prezenţa.

Citește și : Grecia cere Turciei să ‘clarifice imediat motivele’ detenţiei celor doi soldați greci reţinuţi