DISTRIBUIȚI
ansa

Profesorii, conferenţiarii şi studenţii de la universităţile din Italia trebuie să fie pe viitor fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului sau a trecerii prin boală, informează DPA, potrivit agerpres.

Începând cu noul an universitar în luna septembrie, aceştia vor trebui să prezinte dovada adecvată fiecăruia dintre aceste cazuri pentru a putea participa la orele cu prezenţă fizică, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, joi seara.


Citeşte şi: SUA oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong – Black News

În plus, „certificatul verde”, termenul folosit pentru a descrie diferitele forme de dovadă, va fi valabil şi pe trenurile pe distanţe lungi şi pe autobuze, feriboturi sau zboruri începând din septembrie.

Dacă profesorii nu prezintă această dovadă, aceştia vor fi suspendaţi după cinci zile, a decis Cabinetul.

În Italia, noile infecţii cu coronavirus au crescut din nou recent, însă doar cu puţin.

Începând de vineri, reglementările se înăspresc: oricine doreşte să mănânce în interiorul unui restaurant, să meargă la un muzeu, la o piscină sau la spa în Italia trebuie să fie vaccinat împotriva COVID-19 sau să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului sau a trecerii prin boală. Aceste cerinţe sunt valabile şi pentru evenimentele culturale şi sportive care se desfăşoară în aer liber sau în sălile de sport. Regula se aplică persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

Citeşte şi: Milioane de mexicani sunt săraci-lipiţi din cauza pandemiei – Black News

Operatorii de restaurante şi ai altor companii trebuie să solicite prezentarea dovezii. Încălcările pot duce la amenzi.

În Italia, o primă doză de vaccin este suficientă pentru obţinerea certificatului verde. Boala nu trebuie să fi fost contractată cu mai mult de şase luni în urmă.