DISTRIBUIȚI
ANSA

Autorităţile italiene au anunţat luni arestarea a 20 de persoane care făceau parte din două reţele separate de trafic de droguri ce operau în nordul Italiei şi în landul Bavaria din sudul Germaniei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Şaisprezece persoane, între care 13 albanezi, un kosovar, un pakistanez şi un italian de origine albaneză au fost reţinuţi în Italia, a menţionat într-un comunicat Garda financiară italiană.


Citește și : Guvernul german, ÎNGROZIT de sloganurile naziste proferate la un miting din estul ţării – VIDEO

Cu ajutorul autorităţilor germane şi albaneze au mai fost arestaţi patru albanezi, trei în Bavaria şi unul în capitala albaneză Tirana.

Traficanţii, majoritatea instalaţi în provincia italiană majoritar germanofonă Tirolul de sud, aduceau marijuana din Albania şi heroină şi cocaină din Belgia şi Olanda.

Într-o etapă anterioară a anchetei, lansată în 2016, au fost arestate alte 10 persoane în asociere cu aceleaşi grupări infracţionale. În total, în ultimii doi ani au fost confiscate circa 95 de kilograme de cocaină, 2,2 kilograme de heroină şi 21,3 kilograme de marijuana, a precizat Garda financiară.

Citește și : Tragedia de pe Hillsborough: Fostul responsabil al poliţiei din South Yorkshire a pledat nevinovat la acuzaţia de ‘omor prin neglijenţă flagrantă’

Operaţiunea a dat o lovitură severă livrărilor de droguri din nordul Europei către Italia şi a „confirmat importanţa pe care o are pentru traficul de droguri pasul Brenner dintre Italia şi Austria”, au mai indicat autorităţile.