DISTRIBUIȚI
ANSA

Cinci persoane au fost arestate joi dimineaţă în Italia în cadrul unei operaţiuni antiteroriste vizând apropiaţi ai lui Anis Amri, tunisianul care a intrat în plin într-o mulţime de oameni la un Târg de Crăciun din Berlin în data da 19 decembrie 2016, a relatat presa italiană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Atacul fusese revendicat la vremea respectivă de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi s-a soldat cu 12 morţi şi 100 de răniţi.


Citește și : Republica Moldova : Parlamentul examineză proiectul de lege privind urgentarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău

Anis Amri, care locuise în trecut în Italia, a fost împuşcat mortal într-o suburbie din Milano, în timpul unui control de rutină al poliţiei, după patru zile de urmărire în Europa.

Persoanele arestate în Italia sunt suspectate de ‘instruire sau activitate în scopul terorismului internaţional’ şi ‘asociere cu răufăcători pentru falsificare de documente şi favorizarea imigraţiei ilegale’, precizează agenţia de presă italiană Agi.

Printre persoanele arestate figurează un complice al lui Anis Amri, un tunisian din oraşul Latina (la sud de Roma) care intenţiona să-i ofere documente false pentru a-i permite să se refugieze în străinătate, potrivit anchetatorilor.

Percheziţii au avut loc la Roma, Latina, Caserta, Napoli, Matera şi Viterbo.

Citește și : Susan Rice, fostul consilier în domeniul securității naționale a lui Obama, se alătură consiliului de administrație al Netflix