DISTRIBUIȚI
KQED

 

Opt excursionişti şi-au pierdut viaţa în urma unei creşteri bruşte de nivel a râului Raganello, în parcul naţional Pollino din Calabria, a anunţat luni Protecţia civilă italiană, citată de AFP, potrivit agerpres.


„Avem oficial opt morţi, dar nu putem exclude faptul că acest bilanţ ar putea să crească”, a precizat pentru AFP serviciul de presă al protecţiei civile. „Potrivit informaţiilor noastre, în jur de 30 de persoane erau prezente la faţa locului în trei grupuri”, a adăugat sursa citată.

Citește și : Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom (ministru moldovean)

Surse din cadrul preşedinţiei guvernului italian, citate de media, vorbeau tot despre opt morţi, dar şi despre cinci răniţi şi 11 persoane salvate.

Potrivit media, persoanele care şi-au pierdut viaţa făceau parte dintr-un grup de circa 15 excursionişti care au fost surprinşi de vremea nefavorabilă.

Căutările continuă, şi cu ajutorul unui elicopter, pentru a verifica dacă există eventuali dispăruţi, întrucât salvatorii nu ştiu numărul de excursionişti care se aflau în parc la momentul creşterii nivelului râului.

Proiectoare puternice au fost transportate la faţa locului pentru a continua cercetările şi pe timp de noapte.

După mai multe ore de ploi puternice şi vânt, condiţiile meteo s-au ameliorat în cursul serii în această zonă din Calabria, aflată în apropierea oraşului Cosenza.

Citește și : Italia permite andocarea navei cu migranţi în Sicilia, dar cere distribuirea lor între alte state din Uniunea European

Defileurile Raganello sunt un traseu recomandat numai excursioniştilor cei mai experimentaţi din cauza numeroaselor dificultăţi şi, o perioadă de timp, acesta a fost chiar interzis, reaminteşte agenţia de presă AGI.

Autorităţile locale au reglementat după aceea mai strict accesul la această zonă şi au instalat indicatoare pe stânci pentru a le permite salvatorilor să identifice locurile mai uşor, potrivit aceleiaşi surse.