DISTRIBUIȚI

Poliţia italiană a descoperit 270 kg de heroină ascunse într-un container care a ajuns în ţară la bordul unei nave din Iran, cea mai mare captură din ultimii cel puţin 20 de ani în Italia, a anunţat joi poliţia, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Cargoul a plecat din portul iranian Bandar Abbas şi s-a oprit în Hamburg (Germania) şi Valencia (Spania), înainte de ajunge în portul italian Genova pe 17 octombrie, unde poliţia a descoperit heroina ascunsă într-un lot de bentonit, o argilă care se utilizează, printre altele, pentru curăţirea produselor petroliere.


Citește și : Fâşia Gaza: Militant islamist palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

Un purtător de cuvânt a declarat că anchetatorii nu sunt siguri când au fost aduse drogurile pe navă.

Poliţia a permis ca o mică parte din marfa ilegală să-şi continue drumul cu camionul până în Olanda, aşa cum planificaseră contrabandiştii.

Oamenii legii au urmărit apoi camionul în timp ce a tranzitat Elveţia, Franţa şi Belgia înainte de a ajunge în oraşul olandez Roosendal.

Când camionul a pătruns într-un depozit pe 2 noiembrie, poliţia italiană şi olandeză au efectuat un raid la faţa locului şi au arestat doi bărbaţi de origine turcă. Din câte se pare, şoferul camionului nu ştia nimic despre prezenţa heroinei în camion.

Citește și: Donald Trump va absenta de la Forumul de pace de la Paris

„Investigaţia continuă pentru descoperirea întregii reţele care gestionează traficul de droguri, care arată, încă o dată, că portul Genova este un punct nodal pentru transporturile de droguri destinate restului Europei”, se menţionează într-un comunicat.