DISTRIBUIȚI
PippoGalipoNews.it

Comandantul carabinierilor care l-au arestat pe „naşul” mafiot Toto Riina a rămas de luni fără escortă din partea poliţiei şi fără vehicul blindat, informează AFP, potrivit agerpres.

Ştirea despre retragerea dispozitivului de protecţie pentru Sergio De Caprio, zis „Capitano Ultimo”, a fost difuzată în reţelele sociale de Rita Dalla Chiesa, fiica unui alt erou al carabinierilor – generalul Carlo Alberto Dalla Chiesa, asasinat de Mafia în 1982.


Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să intervină în afacerile sale interne

De Caprio, acum în vârstă de 57 de ani, era în 1993 comandantul unităţii de carabinieri care l-a arestat pe Riina, liderul mafiot decedat anul trecut în închisoare. De peste două decenii, ofiţerul a fost însoţit de bodyguarzi şi a s-a deplasat cu un vehicul blindat. Măsurile de protecţie au fost anulate exact în ziua în care se împlinesc 36 de ani de la asasinarea generalului Dalla Chiesa.

Măsura a provocat indignare, iar o petiţie care arăta că „Mafia mai întâi te lasă singur, apoi te ucide” a fost semnată de peste 12.000 de italieni. Ministerul de interne şi cel al apărării au refuzat orice comentariu, ca răspuns la solicitarea AFP.

Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

De Caprio a scris în reţeaua Twitter: „Să nu uităm abandonul, laşitatea tuturor celor care, din fotolii, de la grade mari şi din palate înalte l-au împiedicat în toate modurile pe generalul Carlo Alberto Dalla Chiesa în fiecare acţiune şi fiecare bătălie a sa. Tot dispreţul nostru pentru ei”. Într-un alt mesaj, el a arătat că siguranţa cetăţenilor nu este o maşină de vot şi că Mafia este un pericol, iar cei care susţin contrariul trebuie să demonstreze asta.