DISTRIBUIȚI
http://www.ansa.it/
Un momento dello sgombero del presidio umanitario di Baobab Experience a Roma, nei pressi della stazione Tiburtina. Secondo quanto si è appreso, all'interno della tendopoli stamattina c'erano circa 200 migranti. Sono in corso le identificazioni e i migranti sprovvisti di documenti verranno portati all'ufficio immigrazione per il fotosegnalamento. Al temine delle operazioni verranno rimosse le tende e l'area sarà bonificata. Già in passato la tendopoli alle spalle della stazione Tiburtina è stata più volte sgomberata, 13 novembre 2018. ANSA/MASSIMO PERCOSSI

Autorităţile italiene au început joi să transfere migranţi din tabăra de la Mineo (Sicilia) către alte astfel de structuri din insulă, după ce ministrul de interne Matteo Salvini a decis ca această tabără de refugiaţi, cea mai mare din Europa, să fie închisă, relatează agenţia EFE, srie agerpres.

Migranţii găzduiţi în această tabără provin din ţări precum Gambia, Nigeria, Mali şi Coasta de Fildeş, iar numărul lor este de circa 1.200.


Citește și : Un aeroport din Roma a fost închis după ce au fost găsite trei bombe

Şi fostul guvern de centru-stânga a avut în vedere în anul 2015 închiderea taberei de la Mineo, aflată atunci în centrul unui scandal de gestiune ilegală şi corupţie.

Tabăra de la Mineo se află într-un sat de circa 5.200 de locuitori în provincia Catania, în interiorul insulei Sicilia, într-un loc izolat şi înconjurat de vaste câmpuri agricole.

Următoarele transferuri de migranţi din această tabără sunt programate pe 17 şi 27 februarie, planul autorităţilor fiind ca până la finalul anului tabăra să fie închisă.

Vicepremierul Matteo Salvini, lider al partidului de extremă dreapta Liga, pune în aplicare o politică de limitare cât mai mult a migraţiei, după ce sute de mii de migranţi veniţi mai ales din Africa au debarcat în ultimii ani în Italia. Salvini a anunţat închiderea mai multor tabere de refugiaţi, iar pe 23 ianuarie a început procesul de dezafectare a celei de-a doua tabere de refugiaţi ca mărime din Italia, după cea de la Mineo, situată în apropiere de Roma şi unde sunt găzduiţi circa 500 de migranţi.

Citește și : Armata SUA, pregătită să intervină pentru protejarea personalului diplomatic din Venezuela în caz de necesitate

Directorul taberei de la Mineo, Francesco Magnano, a declarat în faţa presei că Italia trebuie să oprească intrarea migranţilor, pentru că în prezent în această ţară se află circa ”600.000 (de migranţi) fără acte, care nu au drept de azil”.

Primarul din Mineo, Giuseppe Mistretta, a solicitat o întâlnire cu Salvini pentru a discuta despre situaţia taberei de refugiaţi şi s-a plâns că localitatea sa va trebui să facă faţă unor cheltuieli ”generate de pierderea locurilor de muncă”.