DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

La aproape 10 luni după ce primul pacient italian a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, Italia a vaccinat duminică primii rezidenți împotriva COVID-19, relatează Reuters , informează mediafax.

Trei lucrători din domeniul sănătății din spitalul Spallanzani din Roma au fost inoculați cu puțin timp înainte de ora 0700 GMT cu vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech.


Citește și : Într-un singur an peste 1% din populaţia mondială s-a infectat cu SARS-CoV-2

„Vaccinarea a decurs foarte bine și a fost un moment istoric incitant”, a declarat pentru televiziunea de stat RAINEWS24 o asistentă de 29 de ani, Claudia Aliverini.

Italia a devenit joi a opta țară din lume care a depășit 2 milioane de cazuri înregistrate oficial, și a raportat 70.909 de decese, cel mai mare număr din Europa și al cincilea din lume.

Lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă vor fi primele care vor fi vaccinați.

Ungaria și Slovacia și-au început campaniile de vaccinare sâmbătă, împreună cu alte țări ale Uniunii Europene care s-au alăturat Italiei duminică.

Citește și : Suedia a raportat primul caz de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus

Aproximativ 9.750 de doze au ajuns deja în Italia și alte 470.000 sunt așteptate săptămânile viitoare, a declarat ministerul sănătății.

Pentru a facilita pocesul vaccinării, vor fi constuite pavilioane temporare de asistență medicală, alimentate cu energie solară în piețele orașelor din țară, concepute să arate ca florile de primăvară cu cinci petale, un simbol al primăverii.