DISTRIBUIȚI
PugliaPress

Italia a încheiat marţi operaţiunile de evacuare a circa 2.400 de migranţi din centrele de detenţie de pe Insula Lampedusa spre Sicilia, a anunţat agenţia italiană de presă AGI, preluată de AFP, potrivit agerpres.

O ultimă navă de carantină a părăsit Lampedusa marţi cu destinaţia portul sicilian Augusta, potrivit AGI.


Citește și : BoJo a rămas fără șeful departamentului juridic: Jonathan Jones și-a dat demisia!

Feribotul „SNAV Adriatico, după îmbarcarea a 170 de persoane în această dimineaţă şi cu un total de 330 de persoane, a plecat spre Augusta”, a raportat agenţia.

Alte patru nave de carantină, cu un total de aproape 2.400 de migranţi la bord, s-au îndreptat spre Augusta şi alte două porturi siciliene, Palermo şi Trapani.

Cel puţin 220 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate pe două dintre nave, Azzura şi Aurelia, a informat AGI.

Navele au fost trimise spre Lampedusa săptămâna trecută după o întâlnire între premierul italian, Giuseppe Conte, preşedintele conservator al regiunii Sicilia, Nello Musumeci, şi primarul din Lampedusa, Toto Martello.

Înaintea întâlnirii, Toto Martello a criticat vehement „tăcerea îngrozitoare” a guvernului italian în privinţa crizei migranţilor din Lampedusa, ameninţând că „întreaga insulă se declară în grevă” dacă nu este rezolvată problema suprapopulării.

Nello Musumeci a publicat luna trecută un decret ordonând închiderea centrelor pentru migranţi, dar măsura a fost respinsă de Tribunalul Administrativ Regional de la Palermo.

Vezi și: Avertisment pentru părinți: Pe TikTok circulă imagini cu o sinucidere!

Potrivit AGI, circa 27 de migranţi au mai rămas pe Lampedusa după operaţiune, cărora li s-au alăturat alţi 56 aduşi marţi de trei mici ambarcaţiuni.

Tentativele migranţilor de a traversa Marea Mediterană au crescut cu circa 91% între ianuarie şi iulie 2020, în comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit ONU.