DISTRIBUIȚI

Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării. Seceta puternică face ravagii printre culturile agricole. Fermierii sunt nemulţumiţi de lipsa unui program coerent de irigaţii , informează mediafax.

Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării, după ce mai multe regiuni au fost lovite de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Cele mai afectate zone sunt cele din jurul râului Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

Po este cel mai lung râu din Italia şi străbate mai bine de 650 km din nordul bogat al ţării. Cu toate acestea, multe porţiuni ale căii navigabile sunt uscate. Fermierii susţin că debitul este atât de slab încât apa mării a reuşit să se infiltreze, distrugând recoltele.

Decretul guvernamental va permite autorităţilor să reducă birocraţia şi să ia măsuri de urgenţă în acest caz.

„Starea de urgenţă are ca scop gestionarea situaţiei actuale cu mijloace şi puteri extraordinare, cu ajutor şi asistenţă pentru populaţia afectată”, a declarat guvernul italian.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

Pentru următoarele cinci regiuni: Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont şi Veneto s-au alocat fonduri în valoare de 36.5 milioane de euro pentru a le ajuta să facă faţă penuriei de apă.