DISTRIBUIȚI

Poliţia italiană a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino, transmite duminică Reuters, potrivit agerpres.

Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa „Stefania”, obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.


Citește și : G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă (Baerbock)

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri „Killnet” şi de grupul afiliat „Legion”, conform poliţiei.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

La 11 mai gruparea „Killnet” a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

Citește și : Miniştrii agriculturii din G7 critică decizia Indiei de a interzice exporturile de grâu