DISTRIBUIȚI
Observator

Echipele de intervenţie care scotocesc ruinele podului prăbuşit la Genova, în nordul Italiei, caută încă 10-20 de persoane dispărute, potrivit unor surse din prefectura regiunii, citate de media italiană şi de AFP, conform agerpres.

Acestea ar fi persoane susceptibile că ar fi trecut pe pod şi despre care nu se ştie nimic de când acesta s-a prăbuşit, bilanţul oficial provizoriu fiind de 38 de morţi şi 15 răniţi.


Citește și : Kim Jong-Un denunță „forţele ostile” responsabile de sancţiuni „scelerate”

„Căutările continuă cu odată cu demolarea şi evacuarea blocurilor mari ale viaductului prăbuşit pentru a-i regăsi pe dispăruţi”, au anunţat pompierii.

„Este cineva? Este cineva?”, poate fi auzit un pompier strigând cu voce îngrijorată într-o cavitate săpată în mijlocul unei grămezi de pietre, de beton şi fierărie, pe o înregistrare video difuzată de pompieri.

Potrivit prefecturii, circa 1.000 de persoane sunt angajate în continuare în căutări la faţa locului, dintre care aproape 350 de pompieri.

Deşi căutările nu sunt încă terminate, funeralii solemne sunt prevăzute pentru sâmbătă dimineaţa într-o sală a Centrului de expoziţii din Genova, cu o slujbă religioasă care se va ţine în prezenţa tuturor celor mai înalte autorităţi ale statului.

Citește și : Turcia nu își dorește să aibă dispute cu Statele Unite (Cavusoglu)

Dar potrivit presei, multe familii au preferat să nu se alăture acestei ceremonii. Astfel, apropiaţii Stellei Boccia, 24 de ani, moartă împreună cu prietenul său, îi vor spune adio în cursul unei ceremonii evanghelice private.